نبض الحياه
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

نبض الحياه


 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 ملف البيتزا 14

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ميرو
مديرالمنتدي
مديرالمنتدي
ميرو


عدد الرسائل : 1615
تاريخ التسجيل : 03/06/2007

ملف البيتزا  14 Empty
مُساهمةموضوع: ملف البيتزا 14   ملف البيتزا  14 Icon_minitimeالأحد أغسطس 05, 2007 9:14 am

البيتزا مكوناتها بدون مقادير محددة

يعنى تقريبا 3 أكواب دقيق ممكن تأخذ أكثر أو أقل ونصف كوب صغير زيت ونصف كوب كبير ماء وملعقة خميرة فورية وكل المقادير قابلة للزيادة والنقص وذرة ملح(ممكن إلكترون ) ...

والسر الأول الخطير اللبن الرايب بس أزاى مش أى لبن رايب حضرتك تجيبى 2 كيلو حليب ومتغليهمش وبعدين بيتيهم يوم بالثلاجة وتانى يوم تغلى تلاقيه قطع وراب وبعدين تصفيه بمصفى ضيقة من أى سوائل لمدة ساعة
وتأخذى اللبن اللى راب التخين وتخلطيه على ما سبق

وأهم سررررررررر الثانى (العجن )أنا بالضبط ربع ساعة ألت وأعجن فيها حتى خمرت فى يدى وبعدين وضعتها لمدة نصف ساعة فى الفرن وهو غير مشتعل وبعدين عجنتها تانى خمس دقايق وحطيتها فى الصوانى ومش راح أوصف لكى الطعم كل الذين ذاقوها قالوا من اليوم راح نشترى اللبن كل يوم بس مش للشرب للترويب للبيتزا وبس
وطبعا بعمل الصلصة على النارمعاها قطعة ثوم وملح وفلفل وشوية سكر قليل وثوم مفروم قليل أيضا ورشة روز مارى أساسى ورشة زعتر خفيفة وملعقتين زيت وبعد ما تخمر العجين أفردها فى الصينية المدهونة ومرشوشة دقيق وعليها الصلصة وفلفل أخضر حامى طرنشات وزيتون وموتزريلا وشيدر بالفلفل وبسطرمة وقبل ما تدخل الفرن أرش تانى رشة خفيفة زعتر وروز مارى على الوجة
وخلى بالكو يا جماعة الزعتر والروز ( السر الثالث) بيعطوا رائحة وطعم جنان بس لا تذودى فى الزعتر عشان لا يغير الطعم وتجربوها وتخبرونى وإن كنت عارفة النتائج مسبقا.

ملف البيتزا  14 C9ff866e48

الطبق الذى على اليمين هو المطلوب فى الوصفة هو اللبن الرايب البيتى وما بالطبق هونتاج تخثر كيلو حليب والطبق الذى على اليسار هو شرش اللبن...
وحينما يروب أو يتخثر أو يقطع الحليب عند غليه ينتج ما بداخل الطبقان معا ثم نقوم بتصفيته ...

ملف البيتزا  14 4da21472c4
صورة العجين بعد التخمير

ملف البيتزا  14 440ddb90a0
صورة البيتزا بعدما أستوت






البيتزاء محشوة الاطراف

ملف البيتزا  14 B605db7128

[color=deepskyblue]المقادير
2 كاس دقيق
2 م ك حليب
م ك خميره- م ص سكر نخلطهم في كاس ماء
م ص ملح
ربع كاس زيت
للوجه: زيتون - فطر - حبتين طماطم مقطعه دوائر -
حبتين فلفل مقطع دوائر - كاتشب - جبن كيري للطراف -
جبن مبشووووور

الطريقه

1- نعجن العجينه ونتركها لمدة ساعه
2- نفرد العجينه في صينيه ممسوحه بقليل من الزيت
ولزم نزيد العجينه من الاطراف
[color:b6c9=deepskyblue:b6c9]3- نقطع الجبن ويوضع على اطراف العجينه ويلف ايله
الداخل كما في الصوره
ملف البيتزا  14 27baac93bc

4- نضع اللخضار على الوجه كما في الصوره وندخل
الصينيه الفرن من الاسفل حتى الاستواء

ملف البيتزا  14 3fdb67455c

5- نخرج الصينيه من الفرن ونضع الجبن على الوجه
وتدخل الفرن حتى يذوب الجبن كما في الصوره

ملف البيتزا  14 2465366678

بالهناء والشفاء


البيتزاء محشوة الاطراف

ملف البيتزا  14 B605db7128

[color=deepskyblue]المقادير
2 كاس دقيق
2 م ك حليب
م ك خميره- م ص سكر نخلطهم في كاس ماء
م ص ملح
ربع كاس زيت
للوجه: زيتون - فطر - حبتين طماطم مقطعه دوائر -
حبتين فلفل مقطع دوائر - كاتشب - جبن كيري للطراف -
جبن مبشووووور

الطريقه

1- نعجن العجينه ونتركها لمدة ساعه
2- نفرد العجينه في صينيه ممسوحه بقليل من الزيت
ولزم نزيد العجينه من الاطراف
[color:b6c9=deepskyblue:b6c9]3- نقطع الجبن ويوضع على اطراف العجينه ويلف ايله
الداخل كما في الصوره
ملف البيتزا  14 27baac93bc

4- نضع اللخضار على الوجه كما في الصوره وندخل
الصينيه الفرن من الاسفل حتى الاستواء

ملف البيتزا  14 3fdb67455c

5- نخرج الصينيه من الفرن ونضع الجبن على الوجه
وتدخل الفرن حتى يذوب الجبن كما في الصوره

ملف البيتزا  14 2465366678

بالهناء والشفاء

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mirna.mam9.com
 
ملف البيتزا 14
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ملف البيتزا 11
» ملف البيتزا 11
» ملف البيتزا 12
» ملف البيتزا 13
» ملف البيتزا 15

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
نبض الحياه :: منتديات المراه :: الاكلات-
انتقل الى: