موضوع: كيكة الموس الرئعه............ الإثنين يونيو 16, 2008 6:14 am
المقادير: كيكه اسفنجيه على شكل قلب شربات حلوى خفيف 8اصفر بيض 600جرام فريش كريم مضروب بالمضرب الكهربائى 300جم شيكولاته دارك سايحه 150جم سكر ربع ع كوب ماء معلقه كبيره جيلاتين ربع كوب ماء دافىء شوكليت ميروار كوب عسل جلوكوز كوب سكر كوب فريش كريم معلقه كبيره جيلاتين نصف كوب كاكاو ربع كوب ماء دافىء التحضير: لعمل الموس شيكولاه نضع الاصفر بيض فى العجانه مع الضرب المستمر لمده عشر دقائق اعملى كرامل بيضه 150جم سكر وربع كوب ماء الى ان تصل حرارتهم الى 116درجه او بالنظر كرامل ابيض فاتح ثم ضعى الكرامل وهو ساخن على البيض المخفوق مع الخفق المستمر ضعى الماء فوق الجيلاتينه وضعيهم على النار مع التقليب حتى تسيح الجيلاتينه ضعى الجيلاتينه فوق الخليط السابق واتركيه مع الخفق المستمر وبعد مايبرد الموس نضع الشيكولاته السايحه وسخنه ونقلب الموس شيكولا
شيكوليت ميروار نضع عسل الجلوكوزعلى النار ثم نضع معه كوب سكر ونقلب الى ان يتجانسوا ويسيحوا نضع كوب فريش كريم على النار وبعد الغليان نضعه فوق المقار السابق من العسل والسكر نضع ربع كوب ماء دافىء على الجيلاتينه ونضعهم على النار يسيحوا وننزلهم على المقار السابق مع التقليب المستمر وبعد غلوه واحده ننزلهم من النار ونصفيهمونضعهم جانبا ليهداوا الطبخ: نحضر الكيكه ونشقها ثلاث دسكات نقى الدسكات بالشراب الخفيف او ماء نضع الدسك الاول بفرمه على شكل قلب ونضع فوقها موس الشيكولاه ونفرده ثم نضع ثانى دسك ونفرد فوقه موس شيكلاه ثم ثالث طبقه والاخيره من الكيكه ونغطيها بالموس شيكولاه وندخلها الفريزر تتجمد ثم نطلعها ونسكب فوقها الشيكولاه ميرواه للتزيين نحضر شيكولاته بيضاء ونضع عليها لون احمر ثم نضعه فوق الميرواه بطريقه عشوائيه حسب الذوق ملاحظات:
عند تغطيه التورته بالشيكولاه ميرواه نختبره على الشفايف لظبط درجه الحراره لانترك الميرواه على النار كثير بعد وضع الجيلاتينه لكى لايفقد اللمعه