بصراحة انا اول مرة اكلت الكيكة ديه كان عند اخوتى وكان البلح صحيح فى قلب الكيكة ولانى بحبة جدا قررت اجربها بطريقة مختلفة
المقادير
1.5 كوب دقيق - كوب سكر بودرة- نصف كوب زبدة- 3 بيضات- ملعقة كبيرة بيكنج بودر - فانيليا- نصف كوب لبن- بلح حسب ما تحبى بس مش كتير لانك هتهرسيه
الطريقة
نضرب الزبدة مع السكر حتى يمتزجا تماما
- يضاف البيض والفانيليا واللبن ونستمر فى الخفق
-نضيف البلح على الخليط السابق ونستخدم آلة الهرس علشان نهرسه مع الخليط او ممكن تهرسيها برة فى الكبة او باى طريقة تعجبك وبعدين تحطيها على الخليط
- يضاف الدقيق مع البيكنج بودر ويخلط العجين جيدا
- تبطن الصينية بالسمن ويرش عليها دقيق ثم نضع الخليط فيها وتخبز فى فرن منوسط الحرارة
ملحوظات هاااااامة :
- لازم الكوب اللى تستخدمية ف المقادير يبقه من نوعية واحدة يعنى ما ينفعش انك تستخدمى كوب كبير وكوب صغير سواء فى الطول او الحجم
- مهم جدا اننا نخفق الخليط مدة كافية علشان هو ده اللى هيخلى العجينة هشة
- لو مش عايزاها تطلع مسكرة قوى قللى السكر فى الكيكة انا بحبها السكر باين شوية مش عارفة ايه الوضع بالنسبة لكم بس خالى بالك ان البلح نفسه مسكر